Better Gmail – nuomonė

Nežinau.lt galima aptikti nemažai informacijos, kaip patobulinti savo GMail pašto dėžutė. Pavyzdžiui, besinaudojantys Remmember the Milk ir Gmail gali abi tarnybas susieti tarpusavyje. Dar daugiau galimybių suteikia Lifehacker.com tinklaraštyje paskelbtas priedas Firefox vartotojams.

Visa tai labai šaunu ir įdomu – norisi išmėginti pačiam.

Visai nesunkiai susiejau jau minėtas tarnybas ir esu tuo iš dalies patenkintas. Šaunu, kad bet kada galiu paslėpti arba ištraukti RtM langą, kuriame galiu koreguoti, taisyti užduotis ar net pridėti naujus darbus. Tačiau niekaip nesusitaikau su nuolat išlendančiais papildomais langais, kai ant kurios nors užduoties netyčia užvedu pelyte. Buvo ir taip, jog visas penkias minutes kankinausi, kol vienas tų nedraugiškų langų pasislėpė. Tokių ir panašių situacijų nepakenčiu nei operacinėje sistemoje, nei kur kitur.

Taip pat susidūriau su gana įdomia problema, įjungus Better Gmail 2 įskiepį mano Firefox atrodo lyg išbadėjęs dramblys. Jeigu anksčiau sunaudodavo apie 50 MB operatyviosios atminties, tai nuo šiol pasisavina visus 120 MB (įjungtas Photoshop CS3 su daugybe paveikslėlių vos vos daugiau sunaudoja). Programa ne tik, kad vos veikia (pas mane 512 RAM), bet ir interneto spartai turi įtakos (o gal man vaidenasi :) ). Būtent dėl panašios problemos lygi šiol stengiausi neįrašinėti jokių papildinių ar dar kokių panašių dalykėlių – programa tampa nebevaldoma ir lėta. Įdomiausia, kad kuo ilgiau palieki įjungtą (neuždarai lango), tuo daugiau RAM programa pradeda „valgyti“. :) Keistas dėsningumas, tačiau su laiku teko priprasti.

Susitaikyti su panašiomis problemomis galima, tačiau yra ir kitas variantas – neturėti įsirašius Better GMail 2. Tiesą sakant, smalsumo vedamas išbandžiau šį įrankį ir neslėpsiu jis man patiko. Nors savo GMail pašto dėžutės nesusiejau su GReader, keletas paprastų smulkmenų ir mažyčių patobulinimų pravertė. Dabar sunku šio priedo atsisakyti, bet nemalonu, kai aplinkui viskas vos juda.

Atrodo, kad teks laukti Mozilla Firefox 3 – joje žada ištaisyti tas klaidas su programos išnaudojamais resursais.

Bet visai netikėtai atradau dar vieną šios problemos sprendimą – apkrauti kompiuterį (šiek tiek mažiau) ir atlaisvinti Firefox naršyklės vadžias. Google siūlo paprastutę programėlę GMail Notifier. Ji užima vos 292 K ir kas dvi minutes tikrina ar atkeliavo naujas laiškutis į pašto dėžutę, todėl nereikia nuolatos laikyti įjungtos GMail tarnybos, kuri su savo visais priedais nesigailėdama atima „maistą“ iš kitų.

Šiuo metu pasitenkinu šiuo problemos sprendimu, žiūrėsime ar ateityje atsiras naujų būdų, o gal jų ir ieškoti nebereikės.

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Lokyz
    sausio 29th, 2008 / 16:51
    Atsakyti

    Visi tie skriptai yra Greasemonkey pritaikyti, galima visas funkcijas ir taip susirnkt – nereik to papildinio atskirai diegt.

  • Blogorama #323 : nežinau.lt
    sausio 29th, 2008 / 20:44
    Atsakyti

    […] Commander. Įpratau prie Free Commander ir pakanka, bet kam reikia – nusipirkite legalią versiją. Ričardui nepatiko Better Gmail įskiepis, nes ryja daug atminties. Paskaičiau, ir aš išmečiau. Turiu 2 GB, bet nedalinu, kam pakliuvo. […]

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti