Filmas: Ray (2004)

ray charles

Dar vienas nuostabus biografinis filmas apie vieną žymiausių mūsų laikų muzikos atlikėją Ray Charles Robinson. Kuo ypatingas šis žmogus?

Visų pirma, jis dar būdamas vaikas apako dėl ligi šiol konkrečiai nežinomos ligos. Gimė paprastoje juodaodžių darbininkų šeimoje 1930 metais, kai padėtis JAV dar nebuvo tokia tolerantiška. Vienas pats sugebėjo tapti vienas žymiausių bei geriausiai vertinamų atlikėjų.

Jo sunkus gyvenimas, šlovės suteikti malonumai ir klaidos – viskas labai tiksliai vaizduojama jo biografiniame filme Ray. Didžiąją dalį filmo girdime vien tik jo muzikos, kurią ne vieną kartą esate klausiatės ir jūs, pavyzdžiui, „Hit the road Jack“ hitą. Visos jo dainos bei jų turinys įgauna visiškai kitokią prasmę peržiūrėjus šį filmą, kai supranti, kaip visa tai buvo sukurta ir kokios aplinkybės lėmė dainos gimimą. Šį hitą, galite paklausyti ir čia – tikras dainininko įrašas ir vaizdas:

Filmas stebėtinai tiksliai nužvelgia šio atlikėjo gyvenimą – ieškojau apie jį papildomos informacijos. Wikipedia pateikia visas detales ir neatitikimus, kurių išties labai mažai. Taip pat oficialiame filmo puslapyje radau ir pačio atlikėjo autobiografiją, kurioje pirmu asmeniu pasakoja, kaip viskas vyko, aprašo svarbiausius savo gyvenimo aspektus.

Deja, aktorius mirė šio filmo išleidimo metais (2004) palikdamas didžiulį indėlį šios muzikos žanre ir apskritai JAV muzikos istorijoje.

Siužetas įtraukiantis, nėra nuobodus, muzika pagyvina filmą. Pasakojama tiesiog puiki istorija apie žmogaus likimą iš kurios galima pasimokėti labai daug. Tai dar vienas filmas, kuris mano vertintas dešimtuku, taip pat atradau dar vieną mėgstamą muzikos kūrėją. Trunka daugiau nei 2 valandas.

IMDB apžvalga

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Kalas
    lapkričio 5th, 2009 / 17:52
    Atsakyti

    Puikus filmas. O hitą „Hit the road Jack“ sukūrė Percy Mayfield. Ray ją išgarsino…

  • Ričardas Š.
    lapkričio 5th, 2009 / 22:22
    Atsakyti

    Reiškia tai buvo dar vienas nedidelis filmo kūrėjų nukrypimas. Esmė vis dėlto išlieka ta pati. Dėkui už pastabą.

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti