Užrašai – The Notebook (2004)

The Notebook

Nuostabus 2004 metais sukurtas filmas pagal pirmąją Nicholas Sparks knygą „Užrašai“ (angl. The Notebook). Ši knyga pateko į trejetuką tų, kurios sugebėjo išsilaikyti kaip pačios populiariausios ir perkamiausios knygos beveik visus metus – vien tai jau šį bei tą pasako ir apie patį filmą.

Filmo siužetas vyksta senelių namuose, prieglaudoje, kur vyriškis to pačio pensiono kolegei pasakoja iš ranka rašytos knygos apie dviejų įsimylėjėlių istoriją, kuri pavergia visų širdis. Tai neturtingo, niekuo neišsiskiriančio jaunuolio draugystė su visai kitokia mergina. Žinoma, kaip visada, tokiems dalykams priešinasi tėvai bei nuolat vyksta įvairiausios intrigos, nuotykiai.

Aistringa vasaros meilė išsivysto į gilius meilės jausmus, kuriuos, deja, nutraukia merginos tėvai išsiveždami ją iš miestelio. Prasideda naujas gyvenimas, ilgesys, nelaiminga meilė. Viską išsamiai sužinosite peržiūrėję filmą.

Filme demonstruojami šilti, gilūs ir tvirti santykiai, meilės jausmas, dvasinės vertybės. Pats filmo siužetas apgaubtas iš dalies keleto netikėtų posūkių ir tikrai nerealios pabaigos, kur asmeniškai mačiau net kokias keturias-penkias kulminacijas iki paskutinio finalo.

Pasidomėjęs apie knygos autorių sužinojau, kad istorija nėra visiškai laužta iš piršto. Knygos autorių įkvėpė jo žmonos tėvai, kurie taip pat gyveno panašiomis sąlygomis bei turėjo svaigulingą savo jaunystę. Labiausiai autorių sužavėjo meilės jausmas, kuris po tiek metų buvo lygiai toks pats, kaip ir jo bei jo žmonos vestuvių dieną. Plačiau apie tai galite skaityti oficialioje rašytojo svetainėje.

Tai vienas geriausių mano kada nors matytų filmų – siūlau tikrai pažiūrėti atradus laiko. Filmo trukmė – 2 valandos.

Žemiau filmo apžvalga:

Nuoroda į IMDB biblioteką.

Oficiali filmo svetainė.

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Wiziris
    gruodžio 7th, 2009 / 11:44
    Atsakyti

    Filmas tikrai nuostabus, ir tikrai su netikėta pabaiga.
    Ačiū, kad priminei, reiks dar kartą pažiūrėti

  • reanimated
    gruodžio 7th, 2009 / 20:52
    Atsakyti

    Kaip šį kartą sutapo mūsų žiūrimi filmai.l Šį gėrį kaip tik parsisiunčiau prieš savaitė, prisiminęs netyčią užlydęs youtubėj į vieną klipą, kur buvo naudoti kadrai iš šio filmo :)

  • Atpirkimas – The Atonoment (2007) | Ričardas Šmaižys
    birželio 4th, 2011 / 16:55
    Atsakyti

    […] nepasidalinti dar vienu puikiu žiūrėtu filmu. Kadangi specialiai ieškojau kažko panašaus į Užrašai (The Notebook), šis filmas būtent toks ir […]

  • lind
    spalio 20th, 2013 / 16:31
    Atsakyti

    Vienintele nuostabi tokia meiles istorija, per kuria ir po kurios lieti asaras norejosi dar pora geru valandu…

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti