The Road

Dar vienas puikus filmas, kurį galiu drąsiai vertinti 10 iš 10. Puiki istorija apie gyvenimą po savotiškos pasaulio pabaigos, kai pasaulyje išgyveno ne tiek daug žmonių, plinta kanibalizmas, žmogus žmogui pats didžiausias priešas. O šiame kraupiame pasaulyje stengiasi išgyventi tėvas ir sūnus vis keliaudami po JAV teritoriją link vandenyno.

Filmo siužetas pakankamai ramus – nėra tiek daug veiksmo, šaudymų, žudynių ir kraujo, kurio pastaruoju metu nevengiama. Iš pradžių vis bandžiau nuspėti, kokia šio filmo pagrindinė mintis, nes nemažą jo dalį tiesiog vaizduojami tėvo ir sūnaus santykiai atšiaurioje humaniškumui, normaliam žmogui pasaulyje.

Sūnus lyg tas gėrio spindulėlis, kurį tėvas bando išsaugoti bet kokia kaina. Jis viso filmo metu stengiasi padėti jam ir parodyti, koks iš tikrųjų dabar tas pasaulis tapo bei paruošti jį gyvenimui po savęs. Tačiau vaiko naivumas, kartu jo skleidžiamas gėris kartais tėvą privertė daryti net pačius absurdiškiausius dalykus, kalbant apie to laiko situaciją.

Tikriausiai visada rašau tą patį, kad filmo pabaiga netikėta, tačiau šįkart ji privertė kaip ne dažnai tenka susimąstyti. Nenorėčiau čia atskleisti jos, nes tiesiog siūlau pasižiūrėti filmą patiems bei nuspręsti, kas ir kaip ten buvo. Filmo pabaigoje viskas, kaip ir turėtų, daugmaž susidėlioja į savo vietas, jeigu yra noras jį greitai persukti savo galvoje – sudėti taškus ant „i“.

Iš kitos pusės kūrėjai paliko tam tikrą neatskleistą pabaigos dalį apie kurią belieka tik spėlioti.

IMDB

Ištrauka:

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Evaldas
    sausio 23rd, 2010 / 21:33
    Atsakyti

    čia pagal to paties pavadinimo Cormac McCarthy postapokaliptinės fantastikos novelę. ji, atrodo, nurovė kelis svarbius apdovanojimus. vienas veikėjas labai rekomendavo, tai mėginau skaityti. bet English žinios buvo per skystos, greitai pavargau įsikirtinėti, ką perskaičiau. bet kiek spėjau perskaityti, tai nuotaika ten laidotuviškai-depresyviai-sumauta. reikės pažiūrėti filmą, ras jau sakai, kad geras

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti