Ar blogeriai bailiai? (2)

 Kai ptritūksti drąsos
(c) nežinau.lt / Kai pritrūksti drąsos

Pirmuoju įrašu buvo padaryta keletas klaidų tiesiog netinkamai išsireiškiau ir kartais buvau netinkamai suprastas. Tačiau sulaikiau įvairių atsiliepimų ir nuomonių.  Norėčiau paaiškinti ir šiek tiek patikslinti informaciją, kad vėliau nebūtų kažkokių tais nesklandumų ar nesusipratimų.

Blogerių drąsa aš įsivaizduoju kiek kitaip. Tai nėra rašymas apie prostituciją, politiką ar šiaip temomis, kurios ir taip gerai išgvildentos tam tikrų laikraščių ir žurnalų. Apskritai galbūt šis žodis „drąsa“ nelabai tinkamas. Turėjau omeny, kad mums kartais reikia atsiriboti nuo tam tikrų ne visiškai tinkamų ar „į temą“ komentarų ir nepabijoti išreikšti savo nuomonės atvirai (nekalbu apie blgoas.lt pagrindinį srautą), be jokių užuolankų ir pan. Žinomas, tos užuominos ir išvedžiojimai kartais pagražina tekstą, bet aš ne apie tai.

Kai kuriems užkliuvo mano mintys dėl kokybės. Jos tikrai nėra per daug, tačiau aš pastebiu einančius tekstus, kurie galbūt yra kokybiški, tačiau tiesiąją to žodžio prasme gaminami. Kokiu tikslu gaminami? Lankomumas, RSS srauto skaitomumo didėjimas ir pagaliau pinigai. Mano nuomone, kartais per daug didelis dėmesys koncentruojamas pinigams (vėl gi čia netinka pavyzdžiai visiems tinklaraščiams ir jų autoriams) ir lankomumui. Sutinku, kad malonu, kai tinklaraštį skaito ir aplanko daugiau žmonių, tada stengiamasi dėl lankytojų, bet ne dėl pinigų.

Vienareikšmiškai mūsų blogosferai yra dar kur tobulėti ir plėstis. Turinį galime rašyti dar geresnį, turėti didesnį susidomėjimą iš aplinkinių ir žiniasklaidos, bet nepadarykime klaidos ir nenuklyskime takeliais, kai priešais mus autostrada be jokių apribojimų. :)

Iš tikrųjų, nežinau ar kas nors aiškiau pasidarė, bet vis vien…

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Linas
    balandžio 26th, 2008 / 14:39
    Atsakyti

    Vienareikšmiškai, teisingas straipsnis ir teisingas požiūris. O RSS srautas ar lankomumas gan dažnai nepriklauso nuo tinklaraščio kokybės/profesionalumo. Kita vertus, profesionalumas ateina su patirtimi, o patirtis su laiku ir klaidom…

  • Vygintas
    rugsėjo 26th, 2014 / 03:50
    Atsakyti

    Nu kam gi tie pasiteisinimai, už savo klaidas nereikia teisintis ir atsiprašinėti – tiesiog kitiems žmonėms reikia su tuo susitaikyti.

    Tie kas skaito, skaitys viską ką rašai. Esmė, būti įdomiu personažu.

    Niekas gi blogerių neriboja, patys blogeriai apsiriboja – kažkokiaistai sumautais standartais iš užsienio.

    blogeris, tai asmuo, kuris rašo dėl savęs, o ne dėl skaitytojų – nu bent man taip atrodo, nes kai blogas eina link komercijos jis tampa ne blogu, o naujienų ar nišiniu portalų apie kažkokį mėšlą lopams ir tada įvyksta šūdas – blogas netenka savo vertės, o įgyją komercinę taip vadinamą „kokybę“,

    tai pirmoj vietoj siūlau apsispręst ar nori rašyt dėl pinigo ir būt qrva ar nori rašyt dėl savęs ir būt personažu, nes yra daug žymių blogų, kurių autoriai uždirba iš savo knygų, o ne blogo įrašų.

    pvž seth godin blogas, ten aišku keiksmų nėra ir nėra ten super turinio, tiesiog ten žmogus rašo kiekvieną dieną mintis perdaug nesigilindamas ką rašo, jis bendrauja su žmonėm, kurie jį skaito.

    tad ir sakau, kad blogas yra pirmoje vietoje bendravimas, bet aš gi nekaltas, kad žmonės bendraut nenori. čia jų sumautos bėdos.

  • Mbah
    gruodžio 1st, 2015 / 13:26
    Atsakyti

    Niekada nieko negali praadyti iki galo..kad ir kaip norėtum, visiškai ko nors viso neištirsi, nepamatysi visam plane, kaip ir pasaulio, VISO savęs ir daugelio kitų dalykų:)

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti