Naujas socialinės inžinerijos metodas

Šaltiniai : kaspersky.ru; critical.lt

 

Antivirusinių programų gamintoja „Kasperskio laboratorija“ praneša apie kenksmingus brukalus (angl. spam), kuriuose įgyvendintas naujas socialinės inžinerijos metodas.

Brukalai buvo užfiksuoti Rusijos interneto sektoriuje. Tekstas ir nuorodos varijuoja, bet pasiūlymo esmė ta pati: siūloma parsisiųsti demonstracinę programos, neva galinčios perimti svetimų telefonų SMS žinutes, versiją. Čia pateikiamas tokios žinutės pavyzdys:

Programa, skirta parsisiųsti bet kurio mobilaus telefono abonento SMS žinutes. Tereikia įvesti norimą mobilaus telefono numerį ir paspausti PRADĖTI. Programa automatiškai parsiųs visus pranešimus, saugomus nurodyto abonento telefone. Galite parsisiųsti demonstracinę versiją, kuri leis nemokamai parsisiųsti 50 pranešimų. Jei programa patiks, galėsite ją įsigyti vos už 45 dolerius.

PARSISIŲSTI PROGRAMĄ SMS SCAN3.2

Iš tikrųjų, žinoma, jokios programos, nuskaitančios svetimus SMS pranešimus šiuo adresu nėra — paspaudus nuorodą į naudotojo kompiuterį įkraunamas Trojos arklys, skirtas nuotoliniam administravimui Backdoor.Win32.IRCBot.abc leidžiantis piktavaliams užvaldyti kompiuterį.

Virusų rašytojai ir brukalų siuntėjai aktyviai naudoja socialinės inžinerijos metodus siekdami įtikinti laiškų gavėjus paspausti ant kenksmingos nuorodos ar atidaryti laiško priedus. Tradiciškai išnaudojamas naudotojų domėjimasis įžymybėmis, skandalingomis naujienomis, gundoma tariama pergale loterijoje ar žaidime. Šiuo atveju brukalsiunčiai (angl. spammers) nutarė pasinaudoti kai kurių naudotojų pomėgiu žvilgtelėti pro rakto skylutę.

„Kaspersky“ specialistai neatmeta galimybės, kad panašūs brukalai gali pasirodyti dar kartą ir vėl primena naudotojams, kad reikia būti atsargiems, gavus nežinomų siuntėjų el. laiškus su nuorodomis ir/ar prikabintais failais.

Rašykite komentarą

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti