Trumpas Windows10 vertinimas

Screenshot_1

Ne paslaptis, kad ne už kalnų – liepos pabaigoje – išleis naująją Windows versiją. Kažkaip jau Microsoft vis taip gaunasi, kad kas antra jų kuriama Windows operacinė sistema (OS) pasirodo esanti visai nieko. Windows 7 buvo išties neblogas sprendimas po Vista nesėkmės, kas turbūt kartojasi ir su Windows10 po neitin nusisekusių Windows 8 ir 8.1.

Jau keletą savaičių namų kompiuteryje tenka naudoti naujausią Microsoft kūrinį ir, atrodo, kad sistema išties veikia pakankamai greitai ir stabiliai. Pagaliau nebėra to įkyraus, neaišku, kaip išjungti, iššokančio mobiliesiems įrenginiams tinkamo pradinio lango – užsklandos. Pasileidus kompiuteriui jūs atsiduriate įprastoje Windows aplinkoje su Start Menu juosta ir kitais įprastais elementais. Jau vien dėl šio funkcionalumo galima pagirti kūrėjus.

Windows10 taip pat atkeliauja su jau integruotais ir niekaip kitaip neišsiskiriančia apsaugos nuo virusų programa Microsoft Essentials. Antivirusinė nebematoma prie programėlių dešinėje ekrano pusėje, o ir saugumas garantuotas – nieko papildomo nebereikia diegti, kad turėtume bent paprasta ir legalia bei nemokama antivirusine apsaugotą kompiuterį.

Iškeltas paieškos laukelis Start Menu juostoje. Turbūt jį daugiausia naudoja programuotojai ar pažengę vartotojai, kai vietoje to, kad tarp programų sąrašo ieškotų įdiegtų į sistemą programų, jų pavadinimus tiesiog veda į paieškos laukelį ir taip paleidžia. Smagi nauja funkcija – pačioje piktogramų juostoje integruotas paieškos laukelis, kurį galima turėti ir sumažintą, ir išskleistą. Nors jis ir šiek tiek užima vietos, bet nepakeičiamas greitam programų paleidimui ar paieškai.

Screenshot_2

Tiesa, tas pats paieškos laukelis pajungta ir prie interneto bei susietas su Bing naršykle, nors besinaudojant iš to buvo mažai naudos ir veikė ne visai taip, kaip norėtųsi.

Dar viena šiek tiek įkyri smulkmena, kad pasunkėjo kelias priėjimui prie kietųjų diskų. Dabar norint patekti į anksčiau buvusį My Computer, kur galėdavai pasirinkti kažkurį iš kietų diskų ar particiją turi spausti daugiau mygtukų, nors naujasis File Explorer prieinamas itin paprastai ir labiau susikoncentruoja ties namų vartotojams įprastesniems katalogams.

Taip pat neperpratau ir naujojo pagalbininko, kuris turėtų padėti naudotis geriau Windows vartotojo sąsaja. Laikas nuo laiko jis vis atsirasdavo ieškant kažko ar naudojantis paieška, tačiau dažniausiai nesuveikdavo, negrąžindavo rezultatų arba iš vis nesuprasdavau, kodėl jis pasileidžia.

Apibendrinant naudojant sistemą kaip standartiniam namų vartotojui, t.y. interneto prieigai ir esminėms programoms Windows10 naujoji versija išties nebloga ir visai pasiteisinanti.

Rašykite komentarą

Komentarai

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti