KIKA pardavinėja mirštančius gyvūnus

Niekada nebūčiau patikėjęs, kad tokia didžiulė parduotuvė, kaip KIKA, padavinėtų mirtinomis ir nepagydomomis ligomis sergančius gyvūnus. Jie taip pat apgaudinėja žmonės.

Draugui Kalėdų proga (iš anksto) nupirkome triušiuką – mažutį gražutį ir linksmutį. Kaina jo 80 Lt, apie jo amžių bei kita specifinė informacija perkant nebuvo suteikta. Duotas tik pirkimo čekis.

Tą pačią dieną dekoratyvinis triušis pradėjo viduriuoti ir jaustis blogai, po dar vienos-dviejų dienų pradėjo sloguoti ir stipriai viduriuoti. Iš pradžių manėme, kad tai nuo morkų ar šiaip pasikeitusios aplinkos, tačiau atsiradus slogai, gana sunkiai triušiukams ligai, nusprendėme jį nuvežti pas veterinarą.

Nuvykus pas veterinarą, ši nustebo, kad tokį mažą triušiuką įsigijome nes jis negalėjo būti atskirtas nuo mamos ir buvo per jaunas, kad būtų galima parduoti. Jo imunitetas nebuvo išsivystęs ir jis buvo labai pažeidžiamas, praktiškai triušis be imuniteto. Kvalifikuotas, diplomą turintis veterinaras po antrojo apsilankymo pas jį nustatė, kad triušis sirgo anksčiau ir jau parduotuvėje. Šis triušis buvo per anksti atskirtas nuo mamos ir turėjo gauti jam reikalingų vitaminų bei kitų medžiagų iš mamos. Toks triušis negalėjo būti parduodamas, apskritai su juo nieko nebuvo galima padaryti. Taip pat veterinaras nustatė, kad tai mirtina ir nepagydoma liga. Iškart pasiūlė užmigdyti.

Mes, žinoma, tikėjomės, kad šis pagys, gavome tam tikrų antibiotikų, kurie prailgino šio triušio gyvenimą. Tačiau viskas pasibaigė tuo, kad nuo pat pirmos pirkimo dienos sirgęs, jis po 8 dienų nuo pirkimo mirė.

Tik sužinojus apie būsimą triušio mirtį ir nuėjus į parduotuvę KIKA, esančią Klaipėdoje naujai atsidariusiame prekybos centre Banginis, mums buvo pradėta aiškinti, kad šis triušis negalėjo būti per jaunas ir kad veterinaras nustatė blogą diagnozę. Mes reikalavome triušį pakeisti arba grąžinti pinigus, tuomet kartu su savimi neturėjome čekio.

Šios parduotuvės vedėja aiškino, kad ji nieko negali padaryti ir reikėjo tą pačią dieną ateiti į parduotuvę, nes pas juos esą yra veterinaras. Tačiau, priminsiu, kad kita parduotuvės pardavėja, pardavusi triušį, mums nieko nepasakė, net nebuvo pasakytas triušio amžius.

Kadangi neturėjome čekio, o aš žinojau tikslų laiką (minutėmis, nes pirkau tik atsidarius parduotuvėje, blogiausiu atveju tai buvo 10,05 min), kada buv pirktas šis gyvūnas, norėjau, kad ši vedėja patikrintų duomenų bazėje ar toks triušis buvo pirktas ir jeigu taip tai yra įrodymas, kad aš jį pirkau. Pagal LR įstatymus ir Lietuvos Vartotojų teisės apsaugos instituciją man reikėjo pateikti arba kasos čekį arba raštišką dokumentą, kuriame yra liudininkas arba informacija, liudijanti, kad aš pirkau būtent tada šį gyvūną.

Tačiau vedėja atsisakė pateikti informaciją ar tą dieną buvo pirktas triušis, ji teigė, kad jai tai draudžia įstatymai ir kad ji neturi jokios galimybės net patikrinti, nes duomenų serveris yra kitame mieste. Kadangi turiu pažįstamų vadybininkų, užginčijau jos tokį teiginį, tačiau nieko nepešėme – ji vardino esą yra tokie įstatymai ir aš verčiu ją juos pažeisti.

Nuo tada, kai suprato, kad ne su šiaip durneliais prasidėjo skubiai pasakė, kad nieko negalima padaryti, nieko negrąžins ir nieko nebus. Ir kad 5 dienos nuo pirkimo (būtent tada pirmą kartą vedėjai pranešėme apie problemą) jau yra per vėlu kažką daryti. Bet triušis namuose negalavo jau pirmąją dieną!

Grįžę namo ir nieko nepešę patikrinome įstatymus. Visi jie buvo mūsų pusėje. Apie prekių grąžinimą kalbama, kad tam yra skirtas protingas laiko tarpas, jeigu parduotuvės vidinės taisyklės nenumato kitaip. Primenu, kad mums jokios panašos informacijos niekas nesuteikė, todėl minimalus laikotarpis pagal įstatymus yra 14 dienų.

Rubė
Rubė

Triušis mirė naktį iš šeštadienio į sekmadienį 6-7 – lygiai savaitei 7-8 dienoms po pirkimo, kaip ir teigė daktaras. Nuėję į ne KIKAI priklausančią parduotuvę sužinojome tą patį, tokie triušiai negali būti pardavinėjami, tuo labiau, kad tokiu atveju yra žinoma ir daugiau, kai ši parduotuvė – KIKA – tiesiog daro biznį ir parduoda labai mažyčius (gražesnius) gyvūnus. Internete gali rasti ir daugiau tokių atvejų.

Nuėjus atsiimti pinigų jau mirus triušiui ir suradus čekiui (gerai, kad neišmečiau) mums, nepilnamečiams, buvo pasakyta, kad jis negrąžinamas ir nieko mes čia nepadarysime. Tiesiog reikėjo kreiptis anksčiau. Tokius žodžius teigė parduotuvės KIKA vedėja R. L. Tačiau jau žinojome, kad gali būti tokia situacija, todėl pasikvietėme suaugusįjį po trumpo ginčo buvo parašytas raštiškas pinigų grąžinimas ir pinigai grąžinti.

Grąžinant pinigus buvo atverstas specialus sąsiuvinis, kuriame vis dėl to buvo įrašyta data, čekio numeris ir kita papildoma informacija apie pirkinį. (čia taip negalėjo patikrinti duomenų bazės) Todėl, darome išvadą, kad apie negalėjimą patikrinti, kiek buvo pirkta triušių tą dieną buvo meluota prisidengiant įstatymais – tai darė šios parduotuvės KIKA vedėja.

Taip pat paprašius pateikti raštiškus dokumentus apie triušių amžių (nes vedėja R. L teigė, kad jiems 3 mėn), ji tokių neturėjo.

Pardavėjos, žinoma, žiūrėjo baisiai susinervinusios, ir nepatenkintos. Tačiau pinigus atgavome.

Dabar šeimininkas, kuriam dovanojome triušį yra morališkai paveiktas, nes triušis mirė prieš akis nepraėjus nei 8 dienoms po pirkimo, ligos simptomams pasireiškus pačią pirmąją dieną. Nuėjus į kitą parduotuvę ir paklausus parodyti triušius, kuriems yra trys mėnesiai, buvome nustebinti, kokie jie dideli.

Patariu, nepirkti triušių iš parduotuvės KIKA ir nesileisti maustomiems. Mus šiuo atveju bandė apgauti pati parduotuvės vedėja vardindama nesamus įstatymus ir aiškindama nebūtus dalykus, tik įsikišus suaugusiems po 10 minučių pinigai buvo grąžinti. Taip, kad parduotuvė norėjo parduoti nepagydoma liga serganti triušį ir dar negrąžinti pinigų.

Daugiau tokių situacijų ir papildomą informacija: Vartotojų teisių apsaugos tarnybos puslapyje, forume -tikrų vartotojų išgyvenimai, dienraštis „Klaipėda“ ir kt.

Esmė čia ne piniguose, o išsidirbinėjime su gyvūnais ir žmonėmis. Įsivaizduokite, kokių 7-8 metų vaikus.

P.S. Šiuo metu yra paduotas oficialus skundas į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą ir Gyvūnų teises, taip kad p. R. L. ir KIKA advokatams nesiūlyčiau manęs gąsdinti dėl šio straipsnio šmeižtu, tai tikra, reali situacija. Man apie ją pasakoti nedraudžia jokie LR įstatymai.

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Neringa
    rugpjūčio 22nd, 2014 / 07:56
    Atsakyti

    Pritariu, kad Kika tikrai parduoda mirstancius gyvunus. Ta pati situacija dabar yra ir pas mus. Pries du su puse menesio padovanojome tetai dvi papugeles, berniuka ir mergaite. Pardeveja nepasake nei amziaus ju, nei kuo serga. Pries kelias dienas mire viena papugele,siandien antra. Mirties priezastys neaiskios, nes paprastai banguotosios papugeles, kiek zinau, gyvena nuo 10 iki 15 metu, o cia nepraejo 3 menesiai ir ju nebera….

  • Evgeny
    gruodžio 22nd, 2015 / 20:09
    Atsakyti

    Sveiki,
    Ne iki galo perskaiciau straipsni, bet vien is pavadinimo, kazkas buvo ir pas mus. Pamacius KIKA parduotuveje Prancuzu buldoga, mano busima zmona uzsinorejo suniuko. Gerai apgalvojus, nusprendeme nusipirkti suniuka. Atvaziavus i kika parduotuve, nustebino, kad sioje parduotuvejejau jau nebera suniuko. Pradejome lakstyt po visa Vilniu, ieskodami suniuko. Pagaliau atradome ji Akropolyje, taciau uzrasas kabejo Rezervuota, paklausem, ar tikrai zmones ji perka, atsakima gavome Taip. Nenorejau, kad zmona pergyventu, pasakiau, kad tai ne tas suniukas ir pradejome toliau vazineti per visas KIKA parduotuves. Neradus kitur gyvunu, grizome i Akropoly. Paprasiau pakviesti direktore, prasiau paskambinti zmogui, kuris rezervavo suniuka, siuliau brangiau nupirkti suniuka, moketi iskart grynais. Po tam tikro laiko, direktore prisipazino, kad suniukas serga, siam momentui jam karantinas, todel uzdejo uzrasa Rezervuota. Susitarem, kad kai suniukas pasveiks, mes ji paimsime. Gavome skambuti, atvaziavome. Perkant suniuka, KIKA duoda 24 val.,kad galetume patikrinti suniuka veterinarijos klinikoje, jei kas nors negerai, jie priima „preke“ atgal. Nuvaziavome, patikrinome Jakovo klinikoje irbuvome nustebinti, kai musu paklause, kas mums pardave suniuka. Daveme Kikos telefona, jie patys susiskambino, pasake kad visas gydymo laikas, bus apmokamas KIKOS. Teko patiems 3 kartus i diena leist vaistus ir t.t. Seip brandgiai iseitu, jei patys pirktumem vaistus. Va tokia vat istorija. Atsiprasau uz klaidas. Aciu

  • Gabija
    birželio 22nd, 2016 / 22:42
    Atsakyti

    Mano manymu nesazininga taip kalbeti apie parduotuve tik delto kad taip atsitiko viena karta. Jeigu Tai butu ivyke per kelias kika parduotuves skirtinguose miestuose ir panasiaI bandyta issisuktI is situacijos ar tiesiog padaryta didele klaida tuomet suprasciau kodel taip isliejat pykti ant tos kilos parduotuves ir pareisket kad Tai daro visos kika parduotuves

  • Paulina
    vasario 25th, 2018 / 21:21
    Atsakyti

    O kur galima nusipirkiti gyvūnų? Nes be kikos tai aš nelabai žinau kokių gyvūnų parduotuvių.

    • Nezinau
      gegužės 14th, 2021 / 15:33
      Atsakyti

      Skelbiu būna ir šiaip galima visur rasti

  • Vėjūnė
    sausio 1st, 2019 / 14:13
    Atsakyti

    KIKA yra labai nuostabi parduotuvė. Jeigu man tėvai leistų aš mielai priimčiau
    Rubę ar kitą mielą triušiuką, kuriam reikia gerų namų…
    Būčiau labai laiminga, nes išgelbėčiau mažą triušiuką…
    Tai būtų pati geriausia naujųjų metų dovana !
    Dar noriu pridurti, kad KIKOJE yra labai gerų prekių gyvūnams, tad būtinai ten apsilankykite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Vėjūnė
    sausio 1st, 2019 / 14:16
    Atsakyti

    Labai norėčiau priglausti triušiuką !!!!!!!!
    Tai būtų labai gera naujųjų metų dovana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    KIKA yra labai gera gyvūnų parduotuvė !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Miglė
    gruodžio 15th, 2019 / 20:09
    Atsakyti

    Aš įsigijau dekoratyvinį stačiaausį triušiuką, kuris po mėnesio laiko numirė. Viskas buvo jam gerai, bet po pusvalandžio laiko atėjau išimt jį iš narvo o jis jau gulėjo ant šono. Neaišku kas nutiko, o tikrai atsakingai buvo prižiūrimas gyvūnas.

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti