Laiko stoka

Su šia problema susiduria kiekvienas dirbantis ar besimokantis žmogus. Universalaus sprendimo nėra, tačiau daug patarimų galime rasti internete ir nežinau.lt. Nors pats jų skaičiau nemažai ir sužinojau daugybę įdomių dalykėlių apie planavimą, laiko taupymą ir panaudojimą tinkamai, nesugebu išsiversti 24 valandose. :)

Didžiąją dalį laiko atima mokykla, joje praleidžiu praktiškai pusė dienos, likusią savo reikmėms ir, aišku, namų darbams, mokymuisi. Būtent dėl dviejų paskutinių punktų man tenka laiką taupyti dar kruopščiau ir… man nepavyksta.

Negaliu suderinti darbo, mokyklos, namų darbų, kompiuterio/interneto ir laisvo laiko draugams. Šiandieninis penketas iš matematikos atvėrė akis, jog mokymuisi skiriu per mažai laiko. Atėjo tam galas – teks susigriebti.

Visų pirmą stengsiuosi apkarpyti interneto/kompiuterio naudojimą – susikaupė labai daug dalykų, kurie trukdo. Per dieną perskaitau daugiau nei 200 RSS įrašų, bent po vieną kartą lankausi lrytas.lt; delfi.lt; klaipėda.daily.lt; ve.lt visa tai reikalinga ir naudinga, tačiau Skype pokalbiai (nors ir įdomus) trunka gana nemažai ir trukdo gyventi. :) Taip pat kartais pajuntu, kai internete „sėdžiu“ be reikalo – tiesiog neturiu kas veikti ir vaikštau po visus puslapius iš eilės, spaudau Perkrauti mygtuką. Pašalinus smulkius trukdžius galėsiu kompiuterį panaudoti tik darbui ir tik laisvalaikiui (serialai :) ), taip pat turėtų likti nemažai laiko ir kitiems svarbesniems darbams.

Antra, mėginsiu atidėti laisvalaikio (draugai) ir kompiuterinius reikalus vėlesniam laikui, kad galėčiau čia ir dabar pasimokyti matematikos, fizikos, informatikos, anglų, lietuvių (dalykai, kurie man svarbiausi ir kuriuos tikriausiai rinksiuosi A lygiu), nes kitaip pasimokyti išvis nepavyksta arba tam laikas prasideda 22-23 valandą.

Trečia – mėginsiu dar kartą atsirinkti informaciją, nors ir dabar Google Reader yra tik man įdomiausi ir reikalingiausi svetainių srautai, teks išsiversti su mažesniu kiekiu, bet kokybiškesne informacija.

Ketvirta. Darbą, kurį visai nenorėdamas apleidau stengsiuosi „pastatyti“ antroje vietoje, taip kad akimirkose tarp mokyklos ir laisvalaikio galėčiau bent jau susirasti profesionalios informacijos, o vėliau visą tai įgyvendinti.

Kol kas keturi punktai, tačiau teks pavargti, o klausiantiems kam aš visą tai rašau, galiu atsakyti: rašinių sumažės ne tik šiame Fantomas tinklaraštyje, tačiau ir Nežinau.lt (kuriame ir taip per savaitę išeina tik trys rašiniai). Jeigu būtų kitokios aplinkybės…

Rašykite komentarą

Komentarai

  • turboliux
    rugsėjo 21st, 2007 / 17:34
    Atsakyti

    nieko, visiem kažkaip su tuo laiku ‘žostka’, bus tų dar straipsnių… statyk mokyklą į pirmą vietą, nes gauti gerą išsilavinimą (ir balus) manau dabar tau svarbiausia.

  • Blogorama #204 : nežinau.lt
    rugsėjo 21st, 2007 / 20:00
    Atsakyti

    […] kad Blogorama perdėm negatyvi, tai kitos gali būti dar negatyvesnės. Realybė iš interneto baigia pagrobti visus autorius, kas yra labai gerai realybei, bet visiškai nekelia nuotaikos nuoširdžiai […]

  • Mr.H15
    rugsėjo 22nd, 2007 / 12:10
    Atsakyti

    Tikrai laiko stoka aktuali problema moksleiviams. Bet kiekvienas sau yra Dievas, todėl tvarkosi kas kaip išmano ;)

  • Andrius Kleiva
    rugsėjo 23rd, 2007 / 17:37
    Atsakyti

    Visiškai ta pati problema ir man.

  • Andrius
    rugsėjo 23rd, 2007 / 19:22
    Atsakyti

    Mr.H15 kas pasake kad tik moksleiviams? Puiki praktika tai pries darbo ir studiju maratona :D

  • Ričardas Š.
    rugsėjo 23rd, 2007 / 21:13
    Atsakyti

    Tikriausiai jau mes esame tokie padarai, kuriems visada ko nors neužtenka :)

  • Andrius
    rugsėjo 25th, 2007 / 21:15
    Atsakyti

    beje sitas irasas atitinka tos kriterijus kuriuos patys vardinot kaip slamsta blogose

  • Ričardas Š.
    rugsėjo 26th, 2007 / 14:47
    Atsakyti

    O aš ir nesistengiu kažko ypatingo čia rašyti :)
    Rašinio tikslas buvo pranešti, kad nepasirodys daugiau straipsnių iš mano pusės – nei nežinau.lt nei čia. Jeigu tu čia gali atrasti kažką filosofiško ar kito, apie ką galima būtų parašyti įdomiai, tai prašom…

  • Andrius Kleiva » BLOGo Archyvas » Flickr įrankių dėžė
    lapkričio 13th, 2007 / 17:05
    Atsakyti

    […] įskiepius ir visą raštą sulietuvinsiu. Žinoma tai tikrai neįvyks taip greitai (žr. “Laiko stoka“), tačiau jei viskas pavyks (juk žinote koks kol kas iš manęs programuotojas) laukti […]

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti