PressPausePlay – dokumentinis filmas apie kūrybą ir technologijas

PressPausePlay from House of Radon on Vimeo.

Tai puikus valandos su puse filmas apie kūrybą, muziką, filmus ir kaip visa tai pakeitė technologijos. Filmo metu kalbinami geriausi pasaulio kūrėjai ir asmenys apie kūrybą, technologijas, kaip viskas pasikeitė, kur viskas krypsta ir kodėl būtent taip yra, kaip yra.

ScreenHunter_141 Jan. 30 20.59

Keletas įdomesnių minčių:

  • Technologijos iš esmės pakeitė, kaip viskas vyksta šiuo metu. Tai kas anksčiau truko kelis mėnesius, dabar trunka vos kelias minutes darant net mėgėjui su tinkama programine įranga, kurią taip pat gali parsisiųsti praktiškai bet kas.
  • Norint būti muzikantu anksčiau reikėjo gerai mokėt grot bent vienu instrumentu, kaip ir kuriant filmus, suprasti apie vaizdus ir pan. Dabar tereikia įsijungti kompiuterį.
  • Muzikos, kaip tokios, nebėra. Jei anksčiau muzikantas negalėdavo atlikti kūrinio dalies, tai darydavo tol, kol pavykdavo, o dabar tiesiog patobulinima kompiuteriu. Kai patobulinama viskas – nebelieka meno.
  • Viskas atpigo – nebereikia brangių kamerų, brangių instrumentų kad galėtu kažką kurti, tai suteikia daugiau galimybių jaunimui, nes technologijos tapo prieinamos visiems.
  • Skundžiamasi, kad talentų mažėją, tačiau yra atvirkščiai – jų yra pakankamai ir galbūt netgi daugiau, tačiau jie nenori sėdėti, taip vadinamuose, „kubikuose“. Technologijos leido kiekvienam išvystyti savo asmeninę prekės ženklą ir jį vystyti pačiam
  • Tačiau auditorija negali būti vertinama kaip geresnė už artistą, jie negali būti vertinami kaip kūrybingesni už artistus, kitaip turėsime, iškreiptą kūrybos procesą. Ir muzika jau peržengė šią ribą – vos ne kiekvienas gali patalpinti savo „muziką“ į Youtube. Klausimas, ar tai tikrai muzika ir menas.
  • Technologijomis lengva naudotis, kai nemąstai, ar tai turi idėją, ar tai iš tikrųjų menas, ką tu darai.
  • Pateikiamas knygų pardavimo pavyzdys, kai leidykla atsisakė leisti knygą el. formatu nemokamai, o popierinę pažadėjo išleisti po metų. Autorius ją patalpinęs internete sulaukė 3000 parsisiuntimų dar pačią pirmą dieną. Jo teigimu, kuo daugiau knygų jis atidavė nemokamai, tuo labiau tai skatino jo populiarumą.
  • Šiek tiek kalbama ir apie Napster su šios interneto tarnybos kūrėjais.
  • Jeigu manote, kad artėjam link naujo Renesanso, klystate, mes veikiau artėjame prie Viduramžių ir tamsiųjų amžių.
  • Koncertai vertinami labiau dėl to, kad muzika atpigo ir yra nuvertinti paprasti įrašai – jie kainuoja vos keliasdešimt centų. Nieko nenustebins mp3 failas, tik gyvas koncertas palieka vietos netikėtumams ir tai atsitinka tik vieną kartą.
  • Mums reikia visiems susitaikyti su tuo, kad ateitis nenuspėjama ir gyventi bei judėti lyg užmerktomis akimis. Ir dabar neabejotinai yra pats geriausias metas kūrybai, nepaisant visokių recesijų ir pan.

Rašykite komentarą

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti