Atsinaujinusi ir patobulinta Delicious interneto tarnyba

Daugelio pamėgta ir dažnai naudojama del.icio.us tarnyba nuo šiol pakeitė savo pavadinimą į Delicious.com ir visiškai pakeitė savo dizainą. Visos naujovės siekiant  sistemos optimizavimo, patogumo vartotojams.

Delicious tinklaraštyje rašoma, kad senoji šios interneto tarnybos versija jau buvo gana pasenusi bei su daugybe trūkumu, kurie po truputį pradėjo „jaustis“ turint apie 5 mln. vartotojų iš viso pasaulio. Nuo šiol kiekvienas puslapis kraunasi greičiau.

Patobulinta tarnybos paieškos sistema. Delicious kūrėjai visiškai perkūrė savo paieškos sistemą, kuri nuo šiol greitesnė ir turi daugiau galimybių. Jūs galite ieškoti tarp savo žymų, kitų vartotojų viešų nuorodų, ar net jūsų socialinio tinklo. Taip pat nuo šiol skatinama konkrečiau ir pilniau užpildyti savo vartotojo anketą.

Ir tikriausiai akivaizdžiausias pasikeitimas – tai dizainas. Nuo šiol galite savo nuorodas išdėlioti pagal abėcėlę, dizainas sukurtas taip, kad patiktų ir seniesiems tarnybos vartotojams, ir naujokams. Daugiau apie dizaino pasikeitimus galite paskaityti „What’s New on Delicious“ puslapyje. Geriausias pakeitimas tai Veiksmų dėžutė (angl. Action Box), kurioje rasite dažniausiai naudojamus dalykus ar įrankius kiekviename puslapyje, ji keičiasi su lyg tuo, ką jūs darote.

Trumpą filmuką apie visus Delicious pakeitimus galite pasižiūrėti čia:

Pasikeitimai man patiko, galbūt nuo šiol pradėsiu šią tarnybą naudoti ir aš, nes dėl anksčiau minėtų priežasčių- nepatogaus dizaino ir valdymo, lėto krovimosi, jos nenaudojau. Man nepatiko dar viena kreiva ir „sunkiai“ besikraunanati tarnyba. O dabar verta prisijungti ir išmėginti!

Papildomi šaltiniai: Read Write Web, Lifehacker.com

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Ričardas Šmaižys » Archyvas » Delicious paveikslėliams - vi.sualize.us
    rugpjūčio 4th, 2008 / 10:01
    Atsakyti

    […] Neseniai rašiau apie Delicious pasikeitimus ir antrą versiją, dabar turiu galimybę aprašyti dar vieną panašaus tipo interneto tarnybą – vi.sualize.us, kuri skirta, kaip ir Delicious, išsaugoti interneto adresams. Tik šįkart jūs išsaugosite ne nuorodas, o pačius paveikslėlius. […]

  • Mokykliniai konspektai realiame gyvenime | Ričardas Šmaižys
    rugpjūčio 12th, 2009 / 10:05
    Atsakyti

    […] tokio informacijos pateikiamo (išsaugotų nuorodų), kuris man būtų priimtinas. Bandžiau delicious (apie kurią rašyta ir anksčiau) – ta pati problema – kažkoks ne toks pateikimas, […]

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti