Maitinimo bloko galingumo subtilybės

P5E-VM
Creative Commons License photo credit: intruder1319

Ketvirtadienį iš Fortakas nusipirkau galingą ir talpų – 500 GB – kietąjį diską. Viskas atrodytų šaunu ir paprasta. prijungiau jį gana lengvai, nors buvo šiek tiek nesklandumų su laidų gausa, nes pas mane kompiuteryje įdiegti dar du kietieji diskai po 160 GB ir 40 GB.

Nuo šiol kompiuteryje turėjo būti 700 GB – nei mažai, nei daug. :) Tačiau nuo pat pajungimo pradžios buvo tam tikrų nesklandumų, kai kompiuteris tiesiog atsisakydavo įsijungti arba įsijungęs užstrigdavo/pakibdavo.

Pirma mintis šovusi į galvą buvo pajudinta vaizdo plokštė, tačiau kad ir kiek aš ją ten stumdžiau problema neišsprendė, vėliau kompiuteris visiškai neįsijungė. Supratau, jog kaltas naujasis kietasis diskas, bet nežinojau, kur tiksliai problemos šaknys. Galų gale pamėginau sujungti iš naujo visus 3 kietuosius diskus ir… ir pajutau labai„ smagų“ svylančios ir degančios plastmasės kvapą. Po bėgimo prie elektros laido supratau, kad smarvė sklinda iš maitinimo bloko.

Pasiskambinau keliems pažįstamiems ir į Fortakas – problema buvo tokia, kad 300W maitinimo blokas neišnešė mano 3 kietųjų diskų. Gera, kad mano kompiuteris senas ir dar vaizdo plokštė labais silpna vos 64 MB.

Taigi dabar turiu tris kietuosius diskus, bet neturiu pačio kompiuterio. Planuoju papildomai maitinimo bloką nusipirkti artimiausiomis darbo dienomis, tačiau jį dar atvežti reikės iš Vilniaus ir pan. Todėl abejoju ar pirmadieniui bus įrašu. Gerai, kad visada rašau į priekį ir penktadienį jūs skaitėte mano anksčiau parašytus straipsnius. Rytoj turėtumėte dar sulaukti kelių įdomesnių filmukų iš Youtube.com.

Gaila, kad šią straipsnių seriją teko nutraukti tokiu būdu, bet…

Rašykite komentarą

Komentarai

  • Eugenijus
    rugpjūčio 9th, 2008 / 22:35
    Atsakyti

    Paieškok blokų per skelbimus. Prieš kelis mėnesius sugedusį (7dienį) bloką pakeičiau kitu berods už 30 Lt.

    Eugenijus
    youlikeit.lt

  • neworld
    rugpjūčio 11th, 2008 / 18:29
    Atsakyti

    Nuo kada vaizdo plokštės sparta matuojama RAM dydžiu? Nejaugi nesiskiria geforce 5200FX su 256MB, nuo kokios geforce 8200 su taip pat 256MB?

    Čia tas pats kaip ir dauguma PC sparta matuoja RAM dydžiu. Turiu 768MB RAM, atčiau kasdienes užduotis atlieka kur kas lėčiau, negu tų, kruie turi daug geresnį CPU tačiau 256MB RAM.

    Va dėl šito dalyko galima labai gera biznį prasukti (ir tikiu, jog daug kas suka)

  • neworld
    rugpjūčio 11th, 2008 / 18:30
    Atsakyti

    Dėl maitblokio, tai nusipirkau naują už 70lt, su 350W. Tiesa, neaišku ar tau tiek užteks, siulyčiau bent 400W pasidairyti.

  • Ričardas Š.
    rugpjūčio 11th, 2008 / 19:46
    Atsakyti

    Nusipirkau 420W už 100 Lt.

  • Ričardas Šmaižys » Blog Archive » Maitinimo bloko galingumo subtilybės 2
    spalio 28th, 2008 / 08:25
    Atsakyti

    […] Pirmame įraše aptariau savo šiokią tokią nelaimę su kietuoju disku ir maitinimo bloku. […]

  • Kaip sužinoti, kiek vatų reikia kompiuteriui? | Ričardas Šmaižys
    liepos 13th, 2009 / 11:42
    Atsakyti

    […] dar atsimenate, kaip vasarą buvau sudeginęs savo maitinimo bloką, o vėliau ir patį kompiuterį dėl to, jog nepagalvojau, kad 500 GB 160 GB 20 GB kietieji diskai […]

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti