2014-11-14 nedrąsiai persikrausčiau iš namų į biurą Kaune prie Soboro.

Pamenu, buvo apniukęs, šaltas rudeniškas tamsus vakaras. Aš nedrąsus nešantis savo kompiuterį ir ekranus į 4 aukšto biurą miesto centre pro kurio langus matosi Soboras.

Taip, matyti Soborą jau pirmame biure, turėti jį miesto centre ir dar tokį sakyčiau visai neblogą buvo tuomet kažkas tokio. Jau rašiau, kad tai buvo keistas žingsnis nuo sėdėjimo po trumpikėmis namuose iki sėdėjimo su dar 4 žmonėmis iš kurių 2 visiškai svetimi viename biure, eiti į jį kas dieną…

Kaip dabar pamenu, buvo keistas viduje jausmas, nejauku ir tokia savotiška kažkokia nežinia, kaip čia dabar viskas bus. Ar pavyks?

Iš kitos pusės buvo kažkas naujo, kėlė azartą, norą pamėginti. Atrodė, lyg gyvenimo lūžis vyksta. Turėjau pasirinkimą nejudėt pirmyn, bet galų gale baimę įveiki. O po kelių mėnesių supranti, kad tai iš vis buvo juokas.

Galbūt dėl to, jog nuolat tuos pokyčius vienokius ar kitokius ir vykdžiau gyvenime, nors ir ne visada jie jaukūs, o kartais ir per laikyti sprendimai, bet galų gale šiandien PrestaRock jau 7 metai.

Džiaugiuosi, kad šie metai pagaliau grąžina ilgalaikę mano investiciją. Pagaliau šiais metais pavyko pasitvirtinti, jog esame geriausi PrestaShop programavimo srityje lyginant su bet kuo kitu.

Esu įsitikinęs, kad didžiausias to įvertinimas, kuomet klientai net išėję iš tavęs ir pasibandę pas kitus tiekėjus grįžta.

Grįžta ir tie, kuriems prieš metus ar du buvome per brangūs ir nelaimėjome konkursų ir manęs klausia “kokia ta tavo sėkmės paslaptis?”, “kodėl visi kiti nesugeba, atrodo, paprastų dalykų padaryti?”

O aš jiems atsakau, kad viskas labai paprasta. Perkeltos mano asmeninės vertybės, kaip IT kokybiškas sprendimas, išbaigtumas ir darbas iki galo net jei neapsimoka, bet padaryti taip, kaip reikia yra PrestaRock arba kitaip Rock Solid Ecommerce Solutions išskirtinumas.

Perskaičiau visus savo ankstesniais metais rašytus įrašus per įmonės gimtadienį. Ir supratau, kad tai kas anksčiau buvo baubas: besikeičiantys darbuotojai, darbuotojų motyvacija, sistemos kūrimo problemos, darbuotojų ugdymas šiandien yra tiesiog mano darbo kasdienybė.

Šiandien suprantu, kad tai, kas anksčiau man kėlė nerimą ir nemokėjau ar net nesupratau, kaip turi būti daroma yra tiesiog normali rutina, kaip kad programuotojo programuojant, taip vadovo dirbant su įmonės sistema, kultūra ir žmonėmis.

Galiu pasidžiaugti ir pasigirti, kad vis dažniau ir daugiau kituose mokymuose jaučiuosi stiprus, galintis patirti kitiems vadovams, o kartais nesuprantantis, kaip apskritai tos įmonės išgyvena netaikydamos “elementarių” dalykų, kurių vos prieš 2-3 metus nemokėjau pats.

Jeigu lyginti su mano vaiku, ką esu daręs anksčiau, tai per 7 metus PrestaRock iš maištingo paauglio virto puikiai egzaminus išlaikiusiu jaunuoliu, kuris šiandien yra išalkęs mokslų ir žinių ir tuoj tuoj baigs dar ir bakalaurą, ir magistrą.

O kalbant apskritai apie mane kaip vadovą, tai puikiai suprantu Igno Staškevičiaus išsakytą mintį, jog sėkmingas verslas gali būti tik turint pilnai psichologiškai augantį ir tobulėjantį vadovą.

Džiaugiuosi dar ir tuo, kad augdamas kartu su įmone sugebėjau transformuoti save taip, kaip nebūčiau niekada pagalvojęs.

Šiandien noriu Jums užduoti įdomų klausimą, kas įrodo, kad tu prieš dešimt metų esi tas pats kaip šiandien? Kūnas? Savybės? Vertybės? Asmenybinis vientisumas? Kitų nuomonė? Savivoka?

Man atrodo, kad per 10 metų pasikeičiau iš esmės ir tai yra tik dėl to, jog buvo PrestaRock. Šį dalyką vertinu kaip dar vieną didžiausių savo asmeninių pasiekimų.

Rašykite komentarą

Tęsdami naršymą sutinkate su slapukų (angl. cookies) naudojimu. daugiau...

Slapukai (angl. cookies) naudojami sukurti patrauklią ir patogią vartotojo sąsają ir užtrikina geriausią naršymą. Spausdami "Sutinku" sutinkate su slapukų naudojimu šioje svetainėje.

Užverti